Skip to main content

Slidgigt - behandling med laserterapi

Har du smerter i dine led og tror du at er det en slidgigt?

Jeg ved hvad du føler og kan hjælpe dig med effektiv behandling, så du igen får mindre smerte og mere funktion i hverdagen

Jeg hjælper dig hurtigt og effektivt, så du kan komme retur til dine normale aktiviteter i hverdagen, via en behandlingskombination med shockwave og laserterapi. På den måde får du din livskvalitet tilbage, og skal ikke føle dig begrænset længere. Målet er at du har en 50 % reduktion af dine smerter inden for de første 3 behandlinger.

Når vi laver behandling af slidgigt i klinikken, tager vi hensyn til din sygehistorie. Smerter er tit de første signaler, dit led sende, hvis at der er noget galt. Det kan føles som stivhed og besvær ved at komme op om morgenen. Nogle dage er med kraftige smerter, og kan være helt smertefri. Det er vigtigt at vi får sat ind på de områder, i den tid hvor at smerterne er værst, så at du kan nå et normalt funktionsniveau i hverdagen.

Jeg kan også vejlede dig til valg af de rette indlægssåler til brug for aflastning af slidgigt i knæene, og har altid såler på lager. Som du kan få med hjem samme dag du er i klinikken.

BOOK DIN TID HER

Hvordan hjælper jeg dig ved slidgigt med laserterapi

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen, bekæmpe inflammationsprocessen, stimulere cellerne og smertedæmpe.  Det er det som jeg primært sigter efter ved behandling af slidgigt.

Behandling med laser er helt smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Lige som planternes fotosyntese.

Da sygdommen ikke kan helbredes, anbefaler jeg at der bliver behandlet med 2-4 dages mellemrum, indtil at symptomerne har nået et niveau, hvor tilfredsstillende hverdags aktiviteter kan opretholdes. Normalvis ser jeg at vi efter 4-6 behandlinger når et fint niveau, som efterfølgende kan vedligeholdes. Det vil man gøre 1-2 gange om måneden.

Hvad er slidgigt

Der er ingen forskel på hvor hyppigt mænd og kvinder får slidgigt. Der er dog enkelte forskelle på, hvilken type man typisk kan få.

For eksempel får mænd oftere end kvinder slidgigt i hofterne. Til gengæld har kvinder hyppigere slidgigt i knæ og fingre.

Alder har ikke nogen betydning for udviklingen af sygdommen, men det ses ofte hos ældre mennesker. Her spiller muskelstyrken også ind, og følgeskader i kraft af fald, vrid og stød forværres.

Herudover kan hårdt fysisk ensidig arbejde være med til at udvikle slidgigt, ligesom det kan ramme balletdansere og elitesportsfolk, særligt i benene.

Man mener også der er genetiske faktorer som kan spille ind, såsom evnen til at opretholde kollagenproduktionen i ledbrusken. Dette vil gøre at nedbrydningen af brusken sker hurtigere, og leddet bliver slidt.